Forumul de Mediu, ediția a VI-a: „Noi responsabilități în realizarea obiectivelor de colectare și reciclare a deșeurilor”

13.04.2022 | 0 comentarii

Grupul editorial Universul Juridic, în parteneriat cu Universitatea Ecologică din București, ECOTIC și Asociația Română de Mediu, organizează Forumul de Mediu, ediția a VI-a.   Manifestarea va avea loc în data de joi, 5 mai 2022, în Aula Magna a Universității Ecologice din București, începând cu ora 9.30, fiind transmisă LIVE, pe portalul www.universuljuridic.ro și pe pagina Facebook dedicată evenimentului.   

Partenerii evenimentului sunt:  Țuca Zbârcea și Asociații , RLG România , Coaliția PRO DEEE , Recolamp , Cabinetul Legal 2M , RX Management, Cabinetul Avocat dr. Marius Cezar Pantea , Wolters Kluwer România  , Alpha Bank România  , Tudor. Personal Tailor și Alexandrion Group  

Parteneri Media: portalul Premium Universul Juridic  – – www.universuljuridic.ro și revista Legal Magazin – www.legalmagazin.ro.

Tema Forumului de Mediu (ediția a VI-a) va fi „Noi responsabilități în realizarea obiectivelor de colectare și reciclare a deșeurilor” și va aduce în dezbatere subiectele de stringentă actualitate, cu impact major imediat, apărute pe ordinea de zi a societății pe linie de ecologie.   

  • Sistemul de returnare-garanție (discuții privind planul de afaceri, probleme de infrastructură, soluții logistice, calendar de implementare, modificări ale legislației primare de mediu și din domeniul fiscal).   
  • Riscurile nealinierii și neonorării obligațiilor de plată la fondul de mediu. Proiectul de act normativ lansat de MMAP, ce urmărește modificarea O.U.G. nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, introducerea de noi contribuții. Controalele.  
  • Stadiul colectării-reciclării în România – educare, penalități, măsuri de infringement impuse de UE, amenzi locale. Situația reciclării în România vs alte state.  
  • Programele Rabla Clasic și Rabla Plus (AFM) – noutăți, statistici, previziuni. 

Detalii despre agenda evenimentului se pot găsi aici